9 Şubat 2013 Cumartesi

Dövme Yaptırmak

Ölmeden önce yapmak istediklerimin başında bulunanlardan biri de bu madde. Saç stilimiz, giyinişimiz, dinlediğimiz müzikler gibi vücudumuzdaki birkaç sembol de kişiliğimizi yansıtanlar arasında. Bir insanı tanımanın en kolay yollarından biri de o kişinin dövmelerini incelemek. Tabii ki bunun için dövmelerin anlamlarını bilmemiz gerek.
Örneğin benim de yaptırmak istediğim kedi dövmesi barışı, bağımsızlığı ve düşünce özgürlüğünü ifade ediyormuş. Ancak şöyle bir şey var ki, izlediğim bir belgeselde adamlar uzun bir sopanın ucuna mızrak ucu şeklinde grimsi bir şey takıyorlardı, dövme yaptıran kişi kanlar içinde kalıyordu ama rezil olmamak için acıdığını belli etmiyordu. Daha sonra ayin yapıyorlardı ve adamı yanlarına alıp koruyorlardı. Yani eğer barışçı bir insan olduğumu göstermek istiyorsam, bu acıya katlanmak yerine kendime bir "peace" kolyesi alıp iki parmağımı havalı bir şekilde göstererek fotoğraf da çekilebilirim. Size kalmış sevgili okurlar, sanırım dövmelerle ilgili bilgim buraya kadardı.

3 yorum:

  1. Kalıcı dövme abdest geçirmiyor :D

    YanıtlaSil
  2. Kalıcı dövme abdest geçirmiyor diye bir şey yok öncelikle bunu bilmelisin ve tüm önyargılarını silmelisin.Bir kere eğer dövme eğer derinin altına yapılsaydı deri aşırı derecede zarar görür ve,ciddi deri sorunlarına yol açardı bilindiğinin aksine dövme derinin altı ve derinin üzererinin tam ortasında bulunan bölüme yapılıyor ve abdesti engellemez.Sadece vücuda acı çektirip,değişiklik yapıldığı için günahtır.Konuyla ilgili Nihat Hatipoğlu'nun açıklaması var youtubeden izleyebilirsin,kendisini günümüzdeki en modern ve doğru din yorumlayıcısı olarak görüyorum.Bende senin gibi dini açıdan çok kalmıştım bu olay üzerinde fakat araştırıp hele Nihat Hatiopoğlu'ndan duyunca rahat bir nefes aldım.

    YanıtlaSil